Pharma Future Run

Op deze pagina vind je alle informatie over het gloednieuwe evenement: de Pharma Future Run!

 

Dit jaar bestaat farma in Oss 100 jaar! Loop mee en ervaar hoe groot de geneesmiddelensector in Oss is. Het parcours is ongeveer 3 kilometer lang. Jij bepaalt zélf hoeveel rondes jij gaat lopen. Ga jij voor maximaal 5 rondes?

 

Natuurlijk hebben we ook aan de kleinste hardlopers gedacht: voor kinderen vanaf 4 jaar is er een speciale Kidsrun van ongever 1 kilometer.

 

Ben jij geen hardloper, maar wil je wel meedoen? Het is ook mogelijk om één ronde te wandelen.

Wil je meer weten? Ga meteen naar de juiste plek op de site. Klik op een van de onderstaande buttons:

Hardlopen

Afstand

Je kunt als sporter bij de Pharma Future Run zélf kiezen hoe groot je jouw uitdaging maakt. Hardlopers rennen minstens één ronde om en over industrieterrein Moleneind. Dat betekent dat je ongeveer 3, 6, 9, 12 of 15 kilometer rent. Je tijd wordt gemeten, waarbij ook alle rondes worden geklokt. Je hoeft niet vooraf aan te geven hoever je van plan bent te lopen. Je kunt dus onderweg ervoor kiezen om een ronde verder te lopen als het lekker gaat – of je gaat al eerder over de finish als je vind dat je ver genoeg hebt gerend.

 

Klassementen

Hoewel het plezier en niet de tijden voorop staat bij deze fun run, maken we natuurlijk wel een stand op met daarin alle gelopen afstanden en tijden. De volgende categorieën zijn van toepassing:

 

12 kilometer (4 rondes) individueel voor mannen en vrouwen. Om in aanmerking te komen voor deze prijzen moet je minstens 4 rondes lopen. Loop je 5 rondes dan word je tussentijd na 4 rondes opgenomen in dit klassement.

 

Een prijs voor de snelste ronde, individueel voor mannen en vrouwen. De naam zegt het al, dit klassement wordt gewonnen door de man en vrouw die over 1 ronde het snelste is. Als je meedoet en minstens één ronde loopt word je automatisch opgenomen in dit klassement. Als je meerdere rondes loopt dan telt je snelste ronde.

 

Kids: de snelste drie jongens en de snelste drie meisjes van de kidsrun (4 tot en met 12 jaar) krijgen een prijs. Afhankelijk van het aantal deelnemers worden deze onderverdeeld in leeftijdscategorieën.

 

Een Teamklassement (gemengd). Het team dat gemiddeld de meeste kilometers loopt met tenminste 5 deelnemers wint deze prijs. Als twee teams met 5 deelnemers evenveel rondes hebben gelopen dan telt het aantal rondes van de nummer 6, 7 enz. Er is een open categorie én een speciale ‘Lifescience ranking‘ voor farmabedrijven en relaties.

 

Het deelnamereglement is hetzelfde als voor de SNS Oss City Run en vind je hier: Deelnamereglement

Wandelen

Als je niet zo van het hardlopen bent, kun je toch gewoon meedoen aan de Pharma Future Run! De wandelaars volgen dezelfde route als de hardlopers, om Moleneind en tussen de bedrijven van Pivot Park door.

Voor de wandelaars is de afstand beperkt tot 1 ronde van ongeveeer 3 kilometer. Als je wilt kun je de wandeling lopen met een gids.

INSCHRIJVEN PHARMA FUTURE RUN

Bekijk de aftermovie van 2023

100 Years Pharma Future

In 2023 is het 100 jaar geleden dat in Oss de eerste medicijnen werden gemaakt. Dit zette een ontwikkeling in gang die Oss heeft gevormd tot wat het nu is. Niet alleen op het gebied van ontwikkeling en productie van geneesmiddelen, maar ook als ondernemende en innovatieve gemeenschap. Een mijlpaal waar Oss trots op is, en die we vieren met een themajaar.

Voor meer informatie over het themajaar 100 Years Pharma Future klik op de afbeelding hieronder:

pharma future afbeelding

Programma

Vanaf 11.00 uur is het start-finish gebied bij Pivot Park geopend voor de allerkleinste deelnemers. Zij kunnen dan terecht om hun startbewijs op te halen, of zich nog in te schrijven voor de ronde van ongeveer 1 km die middag. Om 11.30 uur kunnen ook de deelnemers die de rondes van 3km gaan lopen zich melden bij de inschrijfbalie. Daar haal je je startpakket op, als je dit nog niet gedaan hebt in de week voorafgaand aan het evenement (locatie volgt).

 

Deelnemers die zich nog niet hebben ingeschreven en toch willen meedoen kunnen zolang de voorraad strekt bij de inschrijftent een van de laatste startnummers bemachtigen – neem je smartphone mee voor inschrijving en betaling! Vanaf 11.30 kun je als deelnemer en toeschouwer ook terecht voor een drankje of hapje onder muzikale begeleiding vanaf het podium.

 

Om 12.20 begint de centrale warming-up voor de Kidsrun. De kinderen zullen in waarschijnlijk twee groepen starten. De allerkleinsten van 4 t/m 8 jaar starten om 12.30, terwijl de oudere kinderen van 9 t/m 12 jaar starten om 12.45 uur. Na de Kidsrun is er een warming-up voor de volwassenen om 13.10.

 

Het startschot voor deze deelnemers valt om 13.30. Als eerste starten de hardlopers, direct daarna de wandelaars. Voor de wandelaars wacht na 1 ronde de welverdiende medaille, de hardlopers kunnen naar keuze 1 tot 5 rondes lopen. De laatste finishers worden rond 15.30 uur verwacht.

 

De prijsuitreiking is rond 15.30 uur. Daarna is er uiteraard volop gelegenheid om na te praten en na te borrelen.

 

Het overzicht van 8 oktober:

11.00Ophalen startnummers & na-inschrijving Pharma Future Kidsrun
11.30Ophalen startnummers & na-inschrijving Pharma Future Run
12.20Kidsrun warming-up door Vitaplaza
12.30Start Kidsrun 4 t/m 8 jaar
12.45Start Kidsrun 9 t/m 12 jaar
13.00Prijsuitreiking Kidsruns
13.15Centrale warming-up door Vitaplaza
13.30Startschot Pharma Future Run, eerst wandelaars, dan hardlopers
>13.40Verwachte finish eerste loper
15.30Verwachte finish laatste loper
15.30Prijsuitreiking
18.00Sluiting horeca en muziek

Bereikbaarheid

Start en finish zijn bij Pivot Park. Hier is ook de muzikale verzorging, kun je je startpakket ophalen en vindt de prijsuitreiking plaats. Je kunt de start-finish bereiken met het openbaar vervoer, auto of fiets. Parkeren is gratis.

 

Het adres:

Kloosterstraat 9
5349 AB Oss

 

Openbaar vervoer

De start-finish ligt op zo’n 5 minuten lopen van Centraal Station Oss. Kom je met de trein of bus, volg dan de bordjes of gebruik Google Maps voor het bereiken van de start.

Parcours

Onze routes zijn inmiddels bekend. Wanneer je op een van de onderstaande routes klikt, kom je op afstandmeten.nl waar je naar hartenlust kunt inzoomen om de route in detail te bekijken.

 

Voor de Kids hebben we een ronde van ongeveer 1km. De start is op Pivot Park, waar je je ook kunt inschrijven, je startpakket op kunt halen, waar het podium met de warming up te vinden is en  waar achteraf nog genoeg tijd is op een drankje en hapje te kopen (en papa en mama aan te moedigen natuurlijk). Na de start op Pivot Park lopen de kids dwars door het Organon Experience Center heen. Dit museum over 100 Organon is speciaal langer open voor ons sportieve evenement. Na een rondje om en over Pivot Park keer je weer terug bij de finish.

 

De ronde van 3km voor deelnemers van 12 jaar en ouder starten ook vanaf Pivot Park. We hebben het parcours extra leuk gemaakt door 4 sectoren in te richten. Ieder farmabedrijf neemt één sector voor haar rekening. En zij gaan het in hun sector gezellig maken. Daar is muziek, een drankpost en volop support. Zo gaan we bij alle farma-partners op bezoek, om vervolgens weer over de streep bij Pivot Park te komen. En vond je de ronde zo leuk, dan kun je hem wel 5x lopen. Jij bepaalt hoeveel rondes jij loopt. Ga jij de uitdaging aan?

Goodie

Je kunt bij je inschrijving speciale BibBits bestellen. Ben jij ook klaar met het gehannes met veiligheidsspeldjes? Met deze magneetjes bevestig je je startnummer zonder gaatjes in je shirt (of in je vingers…) veilig en muurvast aan je shirt.

Voor slechts €5,95 bemachtig je deze magneetjes met de logo’s van twee van onze andere evenementen: de SNS Oss City Run én De Maasdijk. En je kunt er mooi mee pronken tijdens je volgende run. Ben je een sloddervos, dan bestel je gewoon 2 setjes. Dit doe je allemaal gemakkelijk bij je inschrijving.

 

Wanneer je de bestelling doet bij je inschrijving, worden ze netjes meegeleverd met je startnummer, en eventueel je bestelde shirt, in je startpakket.

Tijdsregistratie

Tijdens de Pharma Future Run wordt gebruik gemaakt van elektronische tijdregistratie, zodat jij de exacte tijd weet die je nodig had om een ronde te voltooien en natuurlijk ook je totaaltijd. Ox Max sports timing verzorgt de tijdwaarneming. Zij leveren startnummers met aan de achterzijde een tijdregistratie chip verwerkt in een kunststof afstandhouder. Verwijder deze dus niet!

 

Wat kun jij doen om er voor te zorgen dat je tijdregistratie goed werkt?

  • Draag je startnummer goed zichtbaar op de borst. Bedek het startnummer niet met een jack of met je handen tijdens het passeren van de matten op de start- en finishlijn. Deze matten vangen het signaal van je tijdregistratie chip op.
  • Vouw of kreukel het startnummer niet.
  • Gebruik vier speldjes op de hoekpunten van het startnummer, doorboor de kunststof chip niet. Speldjes ontvang je met je startnummer in het startpakket: Beter: bestel de BibBits, dan krijg je geen gaatjes in je shirt…
  • Verwijder de kunststof afstandhouder niet!

 

Welke tijd gebruiken wij voor de prijsuitreiking?

Bij de uitslagen voor de prijsuitreiking en het bepalen van de prijswinnaars van de 12 kilometer gebruiken we de brutotijd. Deze begint te lopen op het moment dat het startschot valt en niet wanneer jij de mat passeert. Echter zal ook je nettotijd gemeten worden, zodat je precies weet hoe lang je erg echt over deed. Zowel de brutotijd als de nettotijd zullen in de uitslagenlijst te vinden zijn. Voor het klassement over één ronde gebruiken we uiteraard de nettotijden. De uitslagenlijst kun je vinden via een link die kort na het evenement op deze website zal worden gepubliceerd.

Tarieven

Voor het meedoen aan de Pharma Future Run geldt dat hoe eerder je inschrijft, hoe meer korting je krijgt op het startgeld.

De tarieven:
Onderdeel   tot en met 30-06-202301-07-2023 tm 30-09-202301-10-2023 tm 08-10-2023
Pharma Future Run volwassen12,95 euro14,95 euro17,95 euro
Pharma Future Wandeling5 euro6 euro7 euro
Pharma Future Kidsrun5 euro5 euro6 euro
City Run & Maasdijk Bibbits5,95 euro6,95 euro6,95 euro